Zijnsorientatie

Uitnodiging om bewust, hartsvol en vrij te leven.

Zijnsoriëntatie is een pad van verlichte levenskunst, ontwikkeld door Hans Knibbe. Deze moderne levenskunst is geworteld in o.a. boeddhistische wijsheid, meditatie en psychologisch inzicht. Je wordt uitgenodigd om bewust, hartsvol en vrij te leven en de waarheid over jezelf, situaties en relaties in het licht te zetten. Waarachtig onderzoek, inspiratie en adekwaat gedrag zijn de pijlers om je leven tot bloei te brengen. De basis is ‘Rusten in Zijn’ en ‘Doen wat je werkelijk wilt’.

Rusten in ZIJN

Zijn verwijst naar je natuurlijke staat, die niet geconstrueerd is. Zijn is de ware aard van jou en alles, die niet wordt bepaald door het verleden of de omstandigheden nu. Het is spontane openheid die zich toont als je iedere identificatie of afweer loslaat. Zijn is stromend, levenslustig, tijdloos, niet-neurotisch, inherent vreugdevol, eenvoudig en helder. Het is als de zon die schijnt: een rijkdom en weldaad, altijd aanwezig en toegankelijk, warm, persoonlijk en toch nooit je bezit.

Doen wat je werkelijk wilt

Rustend in Zijn ervaar je allerlei kwaliteiten als openheid en helderheid. Je ontdekt wat kloppend voor je is en wat je te doen staat in je leven. Openheid opent naar alles, dus ook beperkende overtuigingen, gedragspatronen en pijnpunten komen in beeld. Als je hier niet vecht of vlucht, kun je met deze lastige punten wezenlijk op je gemak raken. Je traint om erkennend, vriendelijk en open te zijn bij alles wat zich toont. Zo kun je koers houden, doen wat je werkelijk wilt en je leven steeds baseren op de helderheid en liefde van je natuurlijke aard.

Lees meer over Zijnsoriëntatie bij de school voor Zijnsorientatie.