Relatiewerk

Veel relaties verliezen de aanvankelijke openheid en glans. De kostbaarheid van de relatie raakt uit beeld en drukke agenda’s krijgen voorrang. Onvrede wordt ingeslikt of verwijten vliegen in ‘t rond. Onbewust wordt de verantwoordelijkheid voor geluk op de ander afgeschoven: ‘Was hij of zij maar anders!’ Zo kun je elkaar onbedoeld gevangen houden in een kluwen van strijden en vermijden en soms het lelijkste van jezelf en de ander tegenkomen. De relatie verbreken kan de enige uitweg lijken om weer vrijheid en eigenheid te ervaren.

Via relatiewerk kun je zicht krijgen op de valkuilen en kansen in jullie relatie. In deze gesprekken maak je bewust de balans op en kunnen impasses worden doorbroken. Mogelijk besluiten jullie om de relatie te beëindigen. Of kiezen jullie ervoor om de uitdaging van een vernieuwde relatie met elkaar aan te gaan.

Een vitale relatie vraagt tijd en aandacht van beide partners voor elkaar en voor de relatie. Relatiewerk helpt om oude patronen te herkennen en ieders aandeel erin te zien. Je kunt leren elkaar met respect aan te spreken en weer echt te ontmoeten. Het vraagt moed om je volwassen en raakbaar op te stellen en samen uit te vinden hoe de relatie kan opbloeien. Het is mogelijk om verschillen te erkennen, meer op je gemak te raken met teleurstellingen en verlangens en je rol als mede-creator van deze liefdesrelatie te vervullen vanuit inspiratie.

Tijd maken voor relatiewerk? Contact