Meditatie

Meditatie is een eenvoudige en diepgaande beoefening waarmee je uit je dagelijkse drukte stapt en ruimte maakt om in contact te zijn met je ware aard. Zodra je landt en ontspant in de juiste afstemming kan jouw boeddha-natuur zich tonen. ’t Is alsof de zon gaat schijnen. Een tijdloze, levendige, onbegrensde ruimte opent zich. Deze openheid van Zijn is altijd aanwezig en kun je nu bewust ervaren. Het is geen andere wereld, maar jouw werkelijkheid ervaren vanuit vrij gewaarzijn.

Dit rusten in Zijn is als thuiskomen. Heelheid, verbondenheid en vrijheid zijn natuurlijk en nabij. Kwaliteiten als schoonheid, vreugde en eenvoud zijn spontaan aanwezig. Alles toont zich moeiteloos, open en eigen, vitaal en helder. Door regelmatig toegewijd te mediteren zal deze Zijns-wijze stabieler worden en een weldadige uitwerking hebben op je leven en de wereld om je heen.

Openheid opent naar alles. Meditatie kan je ook in contact brengen met weerstand, onrust of pijnpunten. Door niet te vechten of te vluchten kun je werkelijk op je gemak raken met alles wat meditatie aan het licht brengt. Zo ontwikkel je moed en vertrouwen om met de dynamiek en rijkdom van jouw wezen te leven vanuit openheid en inspiratie.

De meditatiebijeenkomsten bestaan uit bewegen, visualiseren, zit- en loopmeditatie en bewustzijnsoefeningen. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Ook mediteren? Contact