Groepen

Het is inspirerend en ook spannend om deel te nemen aan een groep. Samen mediteren en je ware aard herinneren werkt aanstekelijk. Het is stimulerend om bewustzijnsoefeningen te doen met elkaar en leerzaam om inzichten of ervaringen te delen.

In ieder gezelschap speelt sociale dynamiek en kan je verkrampte optiek wakker worden. Onbewust beoordeel je mensen dan als veilig of onveilig, als irritant of aantrekkelijk, als saai of interessant. Het is alsof je een oud toneelstuk herhaalt, met nieuwe spelers in de bekende rolverdeling en verhaallijn. Het is belangrijk om deze dynamiek en je oordelen steeds te herkennen als jouw verhaal. De enorme drive waarmee we nu bijvoorbeeld wel gewaardeerd of gezien willen worden, zal nooit leiden tot een gelukkiger verleden en het pijnlijke gemis van toen juist voortzetten. Je kunt leren om deze verkrampte werkelijkheid te herkennen en te ontwaken in vrijheid. Zo kun je jezelf en de ander echt ontmoeten.

Mijn aanbod in groepen: º Meditatie  º Inspiratie in je leven º Zin in je werk  º De kunst van vergeven  º Samenwerken vanuit inspiratie. Op verzoek geef ik teamtrainingen in organisaties. Dit blijkt inspirerend en effectief voor teams die een nieuwe koers willen inslaan en voor professionals die intensief met mensen werken.

Meer weten? Contact